Blauwe bessenbonbons

Blauwe bessenbonbons

  • 1 verpakking Driscoll’s blauwe bessen (100 g)
  • 2 eetlepels ongezoete cacaopoeder
  • 2 eetlepels heet water
  • 125 gram dadels zonder pit (fijngesneden)
  • 2 eetlepels kokosolie
  • 1 theelepel zeezout
  • 40 gram gedroogde abrikozen (fijngesneden)
  • 30 gram geraspte kokos
  • 100 gram gehakte geroosterde amandelen

20 min | 12 porties | tussendoortje | gemiddeld

Blueberry
Blueberry recipe | Blueberry Cocoa Balls with almonds and dates
Blueberry

Bereiding

 

  • Rooster in een droge pan op middelhoog vuur de kokos al roerend goudbruin en laat daarna direct afkoelen op een bord.
  • Meng in een klein bakje de cacaopoeder met het water en laat dit 5 minuten staan.
  • Maal in een keukenmachine de dadels, abrikozen, kokosolie en het zeezout tot een egale pasta.
  • Voeg het cacaomengsel toe en blijf draaien voor ongeveer 30 seconden.
  • Kneed nu met je hand de koude geroosterde kokos door het mengsel.
  • Spuit een kleine hoeveelheid bakspray of olie op de palmen van je handen.
  • Schep 1 eetlepel cacao-dadelmengsel in het midden van je hand en duw het plat.
  • Plaats 2-3 bosbessen in het midden van het mengsel.
  • Vouw het mengsel om de bosbessen en rol deze daarna heel voorzichtig tussen de palmen van je handen tot een balletje.
  • Rol door de geroosterde amandelen en leg ze op een bakplaat.
  • Plaats de balletjes 1 uur in de koelkast voor het opdienen.
Bladeren Blueberry
Bladeren

Meer inspiratie op social media!

Begin de week sterk

Begin de week sterk

Zomers fruitbrood

Zomers fruitbrood

Paarse bramen smoothie

Paarse bramen smoothie

Vind ons bij:

Poiesz
Sligro
Emté

We praten liever over zacht fruit dan over koekjes, maar ze combineren wel perfect;)! Op onze website maken we gebruik van cookies om onze website en advertenties zo relevant mogelijk voor jou te maken. Check onze cookie policy hier. Zodra jij instemt, geef je daarmee aan dat je de voorwaarden van onze cookie policy begrijpt en accepteert.