Blauwe bessenpannenkoeken

Blauwe bessenpannenkoeken

  • 2 doosjes Driscolls blauwe bessen (125 g)
  • 130 g tarwemeel
  • 50 g suiker
  • 60 g Ricotta
  • 2 grote eieren
  • 120 ml melk
  • 2 theelepels citroenrasp
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1/4 theelepel zout
  • 1 theelepel vanille-extract

20 min | 4 | breakfast | ontbijt | dessert

Blueberry
Recept voor blauwe bes pannenkoeken, blueberry pancakes
Blueberry

Bereiding

  • Verwarm de oven voor tot 120°C
  • Mix het meel, suiker, bakpoeder en zout in een schaal
  • Doe de Ricotta, eigeel, melk, citroenrasp en vanille in een andere schaal
  • Giet het meelmengsel in het eimengsel en roer door elkaar
  • Klop de eiwitten met een mixer tot zachte pieken
  • Spatel voorzichtig de eitwitpieken door de pannenkoekenmix
  • Verwarm een koekenpan op het fornuis
  • Doe circa 60 g beslag in de pan
  • Strooi 10 blauwe bessen over iedere pannenkoek en bak 3 minuten
  • Draai de pannenkoek om en bak de andere kant 2 - 3 minuten
  • Houd de pannenkoeken warm in de oven
  • Garneer met wat extra blauwe bessen en eet ze lekker op!
Bladeren Blueberry
Bladeren

Meer inspiratie op social media!

Taart met ruches

Taart met ruches

Paarse bramen smoothie

Paarse bramen smoothie

Begin de week sterk

Begin de week sterk

Vind ons bij:

Poiesz
Sligro
Emté

We praten liever over zacht fruit dan over koekjes, maar ze combineren wel perfect;)! Op onze website maken we gebruik van cookies om onze website en advertenties zo relevant mogelijk voor jou te maken. Check onze cookie policy hier. Zodra jij instemt, geef je daarmee aan dat je de voorwaarden van onze cookie policy begrijpt en accepteert.