Eigenwijs aardbeiengebakje

Eigenwijs aardbeiengebakje

  • ½ verpakking Driscoll’s aardbeien (400 g)
  • 300 gram bloem
  • ¼ theelepel fijn zeezout
  • 225 gram ongezouten boter, op kamertemperatuur
  • 200 gram roomkaas, op kamertemperatuur
  • 100 gram kristalsuiker
  • 1 eetlepel citroensap
  • ¾ theelepel kaneel
  • 75 gram gepelde pistachenoten, fijn gehakt
  • 1 groot ei, losgeklopt
  • 1 eetlepel suiker

80 min | 32 porties | nagerecht | tussendoortje | gemiddeld

Strawberry
Eigenwijze aardbeiengebakjes
Strawberry

Bereiding

  • Meng de bloem en het zout in een middelgrote kom.
  • Meng de boter en roomkaas met een elektrische mixer tot het licht en luchtig is, ongeveer 3 minuten.
  • Schraap tussendoor het kaas/botermengsel naar beneden. Voeg geleidelijk op lage snelheid het bloemmengsel toe tot het volledig is opgenomen
  • Strooi bloem over het werkblad en verdeel het deeg hier in 2 stukken.
  • Pak elk stuk in met folie en laat 1 uur rusten in de koelkast.
Bladeren Strawberry
Bladeren

Meer inspiratie op social media!

Taart met ruches

Taart met ruches

Zomers fruitbrood

Zomers fruitbrood

Fruitige brownie pizza

Fruitige brownie pizza

Vind ons bij:

Poiesz
Sligro
Emté

We praten liever over zacht fruit dan over koekjes, maar ze combineren wel perfect;)! Op onze website maken we gebruik van cookies om onze website en advertenties zo relevant mogelijk voor jou te maken. Check onze cookie policy hier. Zodra jij instemt, geef je daarmee aan dat je de voorwaarden van onze cookie policy begrijpt en accepteert.