Feestelijke fruit meringues

Feestelijke fruit meringues

  • 1 verpakking Driscoll’s aardbeien (400 g)
  • 1 verpakking Driscoll’s frambozen (125 g)
  • 1 verpakking Driscoll’s bramen (125 g)
  • 1 verpakking Driscoll’s blauwe bessen (125 g)
  • 50 gram poedersuiker
  • 40 gram amandelschaafsel
  • 4 eiwitten
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 130 gram kristalsuiker
  • 15 druppels amandelextract
  • 2 eetlepels kristalsuiker
  • ½ citroensap
  • 150 ml slagroom
  • 20 druppels vanille-extract
  • paar blaadjes verse munt

60 min | 8 porties | nagerecht | lente | moeilijk

Strawberry
Festive fruit meringues
Strawberry

Bereiding

  • Verspreid de amandelen over een bakplaat en bal in een voorverwarmde oven op 200 graden totdat ze goudbruin zijn
  • Laat het amandelschaafsel volledig afkoelen.
  • Verwarm de oven daarna tot 110 graden.
  • Mix de amandelen en poedersuiker in een keukenmachine tot de amandelen zijn fijngemalen.
  • Klop de eiwitten en het bakpoeder met een elektrische mixer op lage snelheid totdat de eiwitten schuimend zijn.
  • Voeg het amandelextract toe en zet op de hoogste stand tot er witte pieken ontstaan.
  • Voeg de kristalsuiker,1 eetlepel per keer, toe totdat de eiwitten glanzend en stevig zijn
  • Spatel met een pannenlikker het amandelpoeder voorzichtig door het schuim.
  • Bekleed 2 bakplaten met bakpapier en schep hierop 8 bergjes met schuim.
  • Verspreid met de achterkant van een grote lepel, elk bergje tot 8 cm breed.
  • Bak de meringues 2,5 uur tot ze krokant en lichtbeige zijn en gemakkelijk kunnen worden opgetild van het papier.
  • Laat 10 minuten afkoelen op de bakplaat en trek de meringues voorzichtig van het papier.
  • Meng het fruit de suiker en het citroensap in een kom.
  • Dek af en laat in de koelkast minimaal 1 uur staan.
  • Klop de slagroom, poedersuiker en vanille in een middelgrote kom met een elektrische mixer op hoge snelheid tot slagroom.
  • Plaats in de koelkast.
  • Leg een meringue op een bord en vul elke meringue met room en fruit.
  • Garneer met de takjes munt.

Hemels!

 

Bladeren Strawberry
Bladeren

Meer inspiratie op social media!

Taart met ruches

Taart met ruches

Zomers fruitbrood

Zomers fruitbrood

Fruitige brownie pizza

Fruitige brownie pizza

Vind ons bij:

Poiesz
Sligro
Emté

We praten liever over zacht fruit dan over koekjes, maar ze combineren wel perfect;)! Op onze website maken we gebruik van cookies om onze website en advertenties zo relevant mogelijk voor jou te maken. Check onze cookie policy hier. Zodra jij instemt, geef je daarmee aan dat je de voorwaarden van onze cookie policy begrijpt en accepteert.