Frisse blauwe bessenmuffins

Frisse blauwe bessenmuffins

  • 1 ½ verpakking Driscoll’s blauwe bessen (125 g)
  • 230 gram bloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1/2 theelepel zout
  • 120 gram ongezouten boter, zacht
  • 150 gram suiker
  • 2 grote eieren
  • citroenrasp
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 120 ml melk

45 min | 12 muffins | tussendoortje | nagerecht | gemiddeld

Blueberry
Blueberry Muffin
Blueberry

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 190°C.
  • Beboter een muffinblik of plaats papieren bakvormpjes.
  • Meng de bloem, bakpoeder en zout in een middelgrote kom.
  • Klop de boter en suiker in ongeveer 3 minuten wit in een grote kom met een elektrische mixer.
  • Voeg de eieren een voor een toe.
  • Schraap tussendoor de zijkanten van de kom schoon als dit nodig is.
  • Voeg de citroenrasp en de vanille door het mengsel.
  • Verlaag de snelheid van de mixer en voeg het bloemmengsel, afwisselend met de melk in kleine beetjes toe.
  • Begin en eindig met het bloemmengsel tot alles is opgenomen.
  • Spatel de blauwe bessen erdoor en verdeel het beslag gelijkmatig over de muffinvormen.
  • Bak de muffins ongeveer 25 minuten af totdat ze goudbruin zijn.
  • Laat 3 minuten afkoelen in het bakblik

Puur genieten maar!

 

Bladeren Blueberry
Bladeren

Meer inspiratie op social media!

Begin de week sterk

Begin de week sterk

Paarse bramen smoothie

Paarse bramen smoothie

Gember aardbei Mojita

Gember aardbei Mojita

Vind ons bij:

Poiesz
Sligro
Emté

We praten liever over zacht fruit dan over koekjes, maar ze combineren wel perfect;)! Op onze website maken we gebruik van cookies om onze website en advertenties zo relevant mogelijk voor jou te maken. Check onze cookie policy hier. Zodra jij instemt, geef je daarmee aan dat je de voorwaarden van onze cookie policy begrijpt en accepteert.