Fruitig kippetje

Fruitig kippetje

  • 2 verpakkingen Driscoll’s blauwe bessen (125 g)
  • 4 kippenborsten (125 g)
  • 50 gr sjalotten, gesneden
  • 50 gr rode pepers, gesneden
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 theelepels balsamicoazijn
  • 1 eetlepel olijfolie
  • ½ theelepel gedroogde basilicum
  • 2 eetlepels verse basilicum
  • 2 teaspoons sugar2 eetlepels suiker
  • ¼ theelepels koriander
  • ½ theelepel zout

20 min | 4 | dinner | diner | gemakkelijk | barbecue

Blueberry
Recept van kip met blauwe bessen
Blueberry

Breng wat meer salsa in je leven met dit smakelijke kippetje overgoten met blauwe bessenjus. Gemakkelijk om te maken, lekker om op te eten!

Bereiding

  • Doe de kip, knoflook, 1 eetlepel azijn, olie en gedroogde basilicum in een schaal
  • Bedek met plastic en zet voor 1 uur in de koelkast
  • Doe 1 eetlepel azijn, 1½ verpakking blauwe bessen, de sjalotten, rode peper, verse basilicum, suiker en koriander in een aparte schaal en roer goed
  • Haal de kip uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen
  • Breng op smaak met zout en leg in een warme grillpan
  • Bak gedurende circa 5 minuten aan iedere kant
  • Serveer met de blauwe bessenjus en het resterende fruit
  • Hemels lekker!
Bladeren Blueberry

We praten liever over zacht fruit dan over koekjes, maar ze combineren wel perfect;)! Op onze website maken we gebruik van cookies om onze website en advertenties zo relevant mogelijk voor jou te maken. Check onze cookie policy hier. Zodra jij instemt, geef je daarmee aan dat je de voorwaarden van onze cookie policy begrijpt en accepteert.