Lamsbout met bramensaus

Lamsbout met bramensaus

  • 1 verpakking Driscoll's bramen (125 g)
  • 1 eetlepel Dijon mosterd
  • 2 theelepels balsamico-azijn
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 20 teentjes knoflook, gepeld en gehalveerd
  • 1 eetlepel verse rozemarijn
  • 2 theelepels verse tijmblaadjes
  • 1 theelepel zout
  • ½ theelepel gemalen zwarte peper
  • 1 lamsbout
  • 150 ml bramenpuree
  • 250 ml kippenbouillon
  • 2 eetlepels maïzena

100 min | 8 porties | herfst | diner | moeilijk

Blackberry
Leg of lamb with blackberry sauce
Blackberry

Yammie....

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 210°C.
  • Pureer de bramen in een keukenmachine tot een gladde massa.
  • Duw de bramenpuree door een zeef om de zaadjes te verwijderen.
  • Meng 75 gram bramenpuree met de mosterd, azijn, 6 teentjes knoflook, rozemarijn, tijm, peper en zout in een middelgrote kom.
  • Bewaar de rest van de bramenpuree.
  • Prik met een vleesvork gaatjes in het vlees en wrijf het bramen-kruidenmengsel over de lamsbout
  • Strooi de resterende teentjes knoflook in een grote braadslee.
  • Plaats de lamsbout in de braadslee en laat ​​20 minuten staan zodat de marinade kan intrekken.
  • Zet de lamsbout in de oven voor 30 minuten.
  • Verlaag de oventemperatuur tot 150°C en laat nog 1 uur braden.
  • Neem de lamsbout uit de pan, pak hem in met aluminiumfolie en laat 10 minuten rusten voor u hem gaat snijden.
  • Giet al het vocht behalve 1 eetlepel bakvocht uit de braadslee.
  • Voeg 100 ml kippenbouillon toe en roer met een houten lepel om de bruine aanbaksels op te lossen.
  • Giet de knoflook-bouillon in een blender en pureer tot een gladde massa.
  • Meng met de resterende kippenbouillon, bramenpuree en maïzena in een kleine steelpan.
  • Breng onder voortdurend roeren aan de kook op matig vuur en voegde rest van de bramen toe.
  • Serveer direct.
Bladeren Blackberry

We praten liever over zacht fruit dan over koekjes, maar ze combineren wel perfect;)! Op onze website maken we gebruik van cookies om onze website en advertenties zo relevant mogelijk voor jou te maken. Check onze cookie policy hier. Zodra jij instemt, geef je daarmee aan dat je de voorwaarden van onze cookie policy begrijpt en accepteert.