Zomers zoete cheese cake

Zomers zoete cheese cake

  • 2 verpakkingen Driscoll's blauwe bessen (125 g)
  • 1 verpakking Driscoll's frambozen (125 g)
  • 1 verpakking Driscoll's bramen (125 g)
  • 8 eetlepels suiker
  • 2 eetlepels water
  • 1 limoen
  • 100 ml koude slagroom
  • 250 gram roomkaas op kamertemperatuur
  • 2 eetlepels honing
  • 1½ theelepel vanille-extract

40 min | 8 porties | nagerecht | gemakkelijk

Blueberry
zoete cheesecake met heerlijke frambozen
Blueberry

Bereiding

  • Doe de inhoud van 1 verpakking blauwe bessen in een grote pan.
  • Voeg de suiker en het water toe en roer het geheel op een matig vuur.
  • Breng het mengsel aan de kook en blijf af en toe roeren.
  • Laat het zachtjes pruttelen tot het geheel iets dikker wordt.
  • Schraap de jam leeg in een kom, doe de limoenschil bij de jam en knijp een halve limoen uit door de jam.
  • Roer de helft van het 2e bakje blauwe bessen erbij en roer het geheel nog 1 keer goed door.
  • Bewaar de rest van de blauwe bessen voor de topping.
  • Verdeel de koude jam over 8 glaasjes.
  • Klop met een elektrische mixer de slagroom op.
  • Mix de roomkaas in een andere kom tot het glad is.
  • Voeg de suiker en honing toe en blijf kloppen tot de suiker is opgelost en het mengsel crèmig is.
  • Meng de vanille en slagroom met behulp van een spatel door de roomkaas.
  • Verdeel de vulling gelijkmatig over de 8 glazen jam.
  • Dek af en koel de glaasje voor minstens 3 uur.
  • Doe al het fruit, inclusief de blauwe bessen die overgebleven zijn, in een grote kom.
  • Meng voorzichtig de suiker erdoor en laat staan ​​voor 15 minuten.
  • Schep de fruitige topping gelijkmatig over de glaasjes.

Serveer de desserts direct.

Bladeren Blueberry
Bladeren

Meer inspiratie op social media!

Paarse bramen smoothie

Paarse bramen smoothie

Fruitige brownie pizza

Fruitige brownie pizza

Begin de week sterk

Begin de week sterk

Vind ons bij:

Poiesz
Sligro
Emté

We praten liever over zacht fruit dan over koekjes, maar ze combineren wel perfect;)! Op onze website maken we gebruik van cookies om onze website en advertenties zo relevant mogelijk voor jou te maken. Check onze cookie policy hier. Zodra jij instemt, geef je daarmee aan dat je de voorwaarden van onze cookie policy begrijpt en accepteert.